Je bestelling

Je mobiele Pas van Interrail toevoegen en activeren

Zo kun je je mobiele Pas toevoegen en activeren
Welke apparaten worden ondersteund?

De Rail Planner-app is beschikbaar op iPhone- en Android-telefoons.

Android-telefoon

Ondersteund op Android 6.0 en hoger.

Apple iPhone

Ondersteund op iOS 14.0 en hoger.

Als je niet zeker weet op welke software je apparaat draait, kun je dit opzoeken in de instellingen.

Ik kan de knop MyPass niet vinden

My Pass hoort in het onderste menu van de app te verschijnen. Als je de knop niet kunt zien, gebruik je mogelijk een oudere versie van de app die deze knop nog niet heeft. Ga naar de App Store om de app bij te werken en de knop aan het menu toe te voegen.

Wat moet ik doen als ik mijn Pasnummer en Pasgegevens kwijt ben?

Je Pasnummer en Pasgegevens staan in de bevestigingsmail die we je hebben gestuurd na aankoop van je Pas. Als je deze mail kwijt bent, kun je hem opnieuw laten verzenden door in te loggen op je account op Eurail.com of Interrail.eu.

Als je nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met de klantenservice van Eurail.

Waarom krijg ik een foutmelding als ik mijn Pas aan de app probeer toe te voegen?

Je kunt een foutmelding zien om verschillende redenen:

• De achternaam en/of het pasnummer is/zijn onjuist.Je moet je achternaam en/of pasnummer exact invullen zoals vermeld in de bevestigingsmail.Het veld 'Pasnummer' is hoofdlettergevoelig. Zorg ervoor dat je geen extra spaties toevoegt als je vanuit de e-mail kopieert en plakt.
  • De Pas is al toegevoegd aan een apparaat. Een Pas die al is toegevoegd en geactiveerd op een ander apparaat kan niet worden toegevoegd aan een tweede apparaat.
  • De Pas is verlopen. Je probeert de Pas toe te voegen na de activerings- of geldigheidsperiode.
  • Je internetverbinding is zwak of je bent offline.Je moet online zijn om je pas toe te voegen aan de app.
  • De kalender van je telefoon wordt niet ondersteund.Zorg ervoor om de Gregoriaanse kalender te gebruiken. Dit is de enige kalender die compatibel is met onze app.
  • Je telefoon is ingesteld op een specifieke tijdzone.Stel je tijdzone in op 'automatisch', zodat deze automatisch wordt aangepast aan het land waar je je in bevindt.

Als het probleem dat je ondervindt hier niet wordt beschreven, raadpleeg dan onze Helppagina voor meer informatie.

Waarom moet ik reis koppelen aan mijn Pas?

Je moet je reis aan je Pas koppelen, zodat we kunnen controleren of je Pas geldig is voor de reizen die je wilt maken. Je reizen worden opgeslagen in My Trip, dus het koppelen van een reis aan je Pas betekent dat je reizen toevoegt aan je Pas, zodat je een geldig ticket voor elke reis hebt. Anders is je Pas niet geldig om mee te reizen.

Waarom kan ik mijn reis niet koppelen aan een Pas?

Mogelijk heb je deze reis al gekoppeld aan een andere Pas. Voor elke Pas op je apparaat is een aparte reis nodig.

Als je reis niet voorkomt in de lijst met reizen die je aan je Pas kunt koppelen, kies dan een andere reis of maak een nieuwe reis.

Kan ik de reis die gekoppeld is aan mijn Pas wijzigen?

Je kunt de reis die aan je Pas is gekoppeld nog wijzigen totdat je je Pas activeert. Als je Pas eenmaal is geactiveerd, kun je je reis niet meer ontkoppelen of een andere reis koppelen.

Wanneer moet ik mijn Pas activeren?

Je kunt je Pas op elk moment activeren, maar uiterlijk op de dag dat je op reis gaat. Je moet het nummer invullen van het paspoort of identiteitsbewijs waarmee je reist en de startdatum van je reis selecteren om je Pas te activeren.

Je mag pas in de trein stappen als je Pas geactiveerd is en er een ticket klaarstaat in My Pass.

Je kunt je Pas op elk moment binnen 11 maanden na aankoop activeren. Weet je niet zeker wanneer je je Pas hebt gekocht? Dit kun je vinden in de bevestigingsmail van je bestelling.

Wat betekent het dat mijn Pas op een bepaalde datum moet zijn geactiveerd?

Je moet je Pas binnen 11 maanden na aankoop activeren. Je kunt je Pas op elk moment vóór deze datum activeren en gebruiken. Weet je niet zeker wanneer je je Pas hebt gekocht? Dit kun je vinden in de bevestigingsmail van je bestelling.

De informatie die op mijn mobiele Pas staat klopt niet, wat moet ik doen?

Als de gegevens op je mobiele Pas niet (meer) kloppen en het niet lukt om deze zelf te veranderen, neem dan contact op met onze klantenservice. Als je Pas nog niet geactiveerd is, kunnen we de gegevens voor je wijzigen.

We kunnen helpen met het volgende:

• Aanpassen van je naam (in het geval van typefouten of naamswijzigingen als gevolg van een huwelijk of bij andere wettelijke naamswijzigingen)
  • Aanpassen van je ID-/paspoortinformatie (in geval van typfouten of verlenging van je ID/paspoort)
  • Aanpassen van je geboortedatum
  • Aanpassen van je land van verblijf (alleen mogelijk voordat je je pas activeert)
Waarom moet ik mijn paspoort of ID-nummer opgeven?

We vragen om je paspoort of ID-nummer om veiligheids- en verificatieredenen en om te controleren dat je Pas waarmee je reist van jou is. De conducteur kan tijdens het controleren van je Pas vragen om je paspoort of ID-kaart, dus het nummer op je Pas moet overeenkomen met het nummer op je paspoort of ID-kaart.

Kan ik mijn paspoort of ID-nummer wijzigen na activering?

Om veiligheidsredenen is dit niet mogelijk. Als je je paspoort of ID-kaart kwijtraakt, neem dan zo snel mogelijk contact op met de klantenservice. Als je Pas nog niet geactiveerd is, kunnen we het paspoort of ID-nummer op je Pas wijzigen.